Çabuk Kilo Vermenin Zararları

  Genellikle hızlı kilo vermek için ölümcül diyetler sağlıksız takviyeler ve aşırı seviyede bitkisel karışımlar alınır. Bilinçsiz ve kontrolsüzce yapılan sözde spor hareketlerini de unutmayalım. Bunların her biri kendi içerisinde bir zarara sahip olduğu gibi bunlarla birlikte hızlı bir şekilde kilo vermiş olmanında ayrıca zararları var. Teker teker değerlendirecek olursak;

 

 - Hızlı kilo verme neticesinde vücudumuz kendini yenileme konusunda bu hıza ayak uyduramayacak ve bu sarkmalara deride bozulmalara operasyonsuz düzeltilemeyecek kötü görüntülere neden olmakta. 

 - Hızlı kilo vermek için yapılan aşırı diyetler yapılarak vücut ihtiyacı olan gıdalardan uzaklaştırılmaktadır. Vücudun sağlıklı gelişimi için gerekli olan vitaminleri, mineralleri, proteinleri alamadığı taktirde zayıf düşmekte bu da başta sindirim sistemi olmak üzere pek çok sistemde düzelmesi zor geri dönüşü olmayacak rahatsızlıklara sebep olabiliyor. Kan değerlerinde ki düşmeler de hayatı olumsuz etkileyecektir. 

- Hızlı kilo vermek isteyenlerin yaptıkları en büyük hatalardan biri aşırı derecede bitkisel takviye kullanmak yada tamamen bitkisel olduğu iddia edilen vücudun düzenini bozan toz yada sıvı halde satılan ürünleri tüketmektir. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki bitkisel olan herşey sağlıklı olacaktır diye birşey yok, pek çok zehirin ve uyuşturucunun da ana maddesi bitkilerdir. Ayrıca faydalı bitkiler dahi olsa kullandıklarınız aşırıya kaçtığınızda vücudunuzun biyolojik dengesini bozacak ve çeşitli olumsuz sonuçlara neden olacaktır. 

- Bilinçsiz spor ise yine kilo vermek isteyenlerin düştüğü en büyük hata. Öncelikle kilo vermek istiyorsanız sporu profesyonel bir diyet ile ve sizi yönlendirecek uzman hocalar eşliğinde yapmalısınız. Aksi taktirde eritmeye çalıştığınız yağların yerlerini daha da sağlamlaştırır yada aşırı zorlamadan dolayı vücudunuza zarar verebilirsiniz.

Yorumlar