Formda Kalmanıza Yardımcı Öneriler




  Sağlıkla ilgili her zaman söylediğim en temel kural korumak tedavi etmekten daha kolaydır. Bu kilonuz ve formunuz içinde geçerli olan bir kavram. Kilo aldığınız zaman bunu vermek için her gün yapacağınız uzun süren ve acı verecek olan spor hareketleri bunun yanı sıra düzenli olarak yarı aç yarı tok diyetler kilo verme ve sıkılaşma sürecini hızlandırmak için içeceğiniz birbirinde tatsız faydasını zararını bilmediğiniz kulaktan dolma önerilerle kullanacağınız bitki çayları. 


  Bir gün bütün bunlara maruz kalmamak için günlük hayatınızda yapacağınız küçük düzenlemeler hem formda kalmanızı sağlayacak hem de sağlığınızı ve gündelik yaşamınızı olumlu yönde etkileyecektir. Bunun için yapmanız gerekenlere şöyle bir göz atalım. 

- Öncelikle kiloları alıp yada vücudumuzu sarkıttıktan sonra spor salonlarında saatler harcamaktansa kiloları almaya başlamadan evde yapılacak küçük egzersizler basit kardiyo hareketleri hatta işi biraz daha keyifli hale getirirsek akşamları çıkılacak yürüyüşler formunuzu korumakta yardımcı olacaktır. 

- Çılgın diyetlere mahkum olmadan önce porsiyonları azaltmak en azından porsiyonlara ilave ettiğimiz yağ karbonhidrat şeker ve tuzu yavaş yavaş daha aza indirmek yine formumuzu korumamızda yardımcı olacaktır. Bu sayede ileride kendimizi açlığa mahkum etmek zorunda kalmayız (Ne yazık ki pek çok kimse aldığı kilolardan sonra diyetisyene gidip kontrol altında sağlıklı olarak kilo vermek yerine aç bırakan sağlıksız diyetleri tercih ediyor.) 

- Meyve sebze tüketimini arttırmakta fayda olduğunu söylememize gerek yok herhalde cildimizi sıkılaştıracak daha sağlıklı bir hale getirecek ve vücudumuzdaki toksinleri atarak kilo almamızı da önleyecek olan maddeleri ancak meyve ve sebzelerden alabiliriz. 

İşte formunuzu korumak bu kadar basit. Bu maddeleri azar azar hayatınıza uygulayıp bir yaşam tarzı haline getirdiğinizde hem bunlardan keyif almaya başlayacaksınız hemde hayatınızın pozitif olarak değiştiğini göreceksiniz. Üstelik hep fit ve güzel kalacaksınız.

Yorumlar