Karnabaharın Faydaları Nelerdir ?

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte beslenmemizde bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Özellikle de soğuk algınlığı ve gribin daha da yaygınlaştığı bu dönemlerde sebze ve meyveleri bolca tüketmenin önemi artıyor. Pırasa, karnabahar, ıspanak gibi kış sebzeleri ile yapılan yemekleri mutfaklarınızda daha çok pişirmeniz gerekiyor. Yemeği yapılan, fırında pişirilen ve kızartılabilen karnabaharın faydaları saymakla bitmiyor. Karnabaharın faydaları arasında, özellikle de içinde bulunan A, B1, B2, C ve E vitaminleri sayesinde vücudun vitamin ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılar. Aynı zamanda fosfor, magnezyum, potasyum, kalsiyum açısından zengin bir sebzedir ve içeriğinde bolca silisyum, sülfür, demir ve klor da bulunur. Sağlıklı ve düzenli bir beslenme için düzenli olarak tüketmeniz gereken bitkiler arasında yer alır. 

Özellikle de diyet yapan kişilerin ve hastaların suda haşlayarak ya da buharda pişirerek rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir. Aynı zamanda karnabahar, çok iyi bir idrar söktürücüdür. Aynı zamanda mide rahatsızlıklarına karşı kalkan görevi görür ve mide rahatsızlıklarından korunmanızı sağlar. Vücudun zararlı maddelerden ve toksinlerden arınmasını sağlar. Vücudun direncini arttırır ve hastalıklara yakalama riskinizi azaltır. Şeker hastalarının gönül rahatlığı ile tüketebileceği karnabahar, aynı zamanda obezite riskini azaltır çok iyi bir folik asit kaynağıdır ve günlük folik asit ihtiyacınızın büyük bir bölümünü karşılar. Kalp hastalıklarına karşı korunmanızı sağlar ve ileride oluşabilecek kalp hastalıklarını önler. 


Yorumlar